4.12.2017

Vuoden urheiluseura 2017 tittelistä ja Alkon 10 000 euron stipendistä kisaavat Espoon Squash Rackets Club, Kaarinan Pojat (jalkapallo), O2-Jyväskylä (salibandy), Seinäjoen voimistelijat ja Vaasan Uimaseura – Vasa Simsällskap. Vuoden 2017 urheiluseurapalkinnon teemana on seuratoiminnan tulevaisuus.

Vuoden urheiluseura 2017 -palkinto jaetaan Suomen Urheilugaalassa Hartwall Areenalla 18.1.2017. Tänä vuonna Alko jakaa myös neljä 1 000 euron arvoista stipendiä muille finalisteille.

Liikunta- ja urheiluyhteistyö osana alkoholihaittojen ehkäisyä on Alkolle tärkeää, koska urheilu- ja liikuntaharrastukset edesauttavat koko väestön terveellistä elämäntapaa. Alko on tukenut vuodesta 2003 urheiluseurojen toimintaa myöntämällä Kasvata urheilijaksi -stipendin nuoria ja lapsia liikuttavalle seuralle, joka on kiinnittänyt erityisesti huomiota päihteettömään toimintatapaan. Suomen Urheilugaalan Vuoden urheiluseura -tukijana Alko on nyt neljättä kertaa.

Alkon ja Olympiakomitean raati valitsi viisi finalistia:

Espoo Squash Rackets Club ry eli ESRC on lähes 40-vuotias, 313 jäsenellä Suomen suurin ja tällä hetkellä myös menestyvin squashseura. Seura on jatkuvasti oppinut, kehittynyt ja muuttanut toimintaansa vastaamaan nykyajan nuorten ja perheiden tarpeita, ja onnistunut kasvattamaan jäsenmääräänsä pienen lajin vähenevästä harrastajamäärästä huolimatta.

Kaarinan Pojat ry (KaaPo) on vuonna 1958 perustettu 1 300 jäsenen jalkapallon erikoisseura, jonka tavoitteena on olla vahva kasvattajaseura. Aktiivisella toiminnallaan seura haluaa kehittää jalkapalloa eteenpäin ja olla vahva yhteiskunnallinen toimija alueellaan.

O2-Jyväskylä on vuonna 2001 perustettu yli 1 000 jäsenen salibandyseura. Seuran toiminta-ajatus on tarjota jäsenille ja joukkueille mahdollisuus harrastaa salibandya arvostavassa, turvallisessa ja kannustavassa toimintaympäristössä. Nopeasti kasvanut seura on etsinyt aktiivisesti ja löytänyt ratkaisun liikuntatila- ja valmentajapulaan.

Seinäjoen Voimistelijat on perustettu 1927 ja tänä vuonna seura juhlii 90-vuotis juhlavuottaan. Seura kertoo olevansa kuin pohjalainen talo: kynnys matalalla, seinät leveällä ja katto korkealla. Seura antaa avaimet aktiiviseen ja terveelliseen elämään tarjoamalla laadukasta, monipuolista ja innostavaa voimisteluliikuntaa sekä harraste- että kilpailutasolla.

Vaasan uimaseura – Vasa Simsällskap on 115-vuotias, vireä, pohjalainen kilpauintiseura. Seuran uimarimäärä on yli viisinkertaistunut viimeisen 10-vuoden aikana ja kasvu jatkuu. Seurassa on valtava positiivisen kehittämisen ilmapiiri, joka näkyy muun muassa valmennusmateriaalin jakamisena kaikkien käyttöön ja yhteisharjoituksina eri ryhmien välillä niin kuivalla kuin vedessä.

Lähde: Olympiakomitea