10.5.2022

Huhtikuussa työnsä aloittaneella Kuosmasella on laaja-alainen kokemus liikunnan ja urheilun parista niin töiden, opintojen kuin luottamustehtävien kautta. Hän näkee monimuotoisen seuratoiminnan rikkautena ja vapaaehtoisuuden kantavana voimana.

Kuosmanen kuvaa itseään usein liikunta-alan generalistiksi ja kehittämisestä syttyväksi, arvolähtöiseksi joukkuepelaajaksi. Hän innostuu ihmisten potentiaalista ja haluaa omalla tekemisellään auttaa muita loistamaan.  

– Olen vuosien varrella työskennellyt kunnissa, liikunta-alan yrityksissä, kansalaisopistossa, urheilujärjestöissä ja urheiluopistossa. Opinnoissani olen perehtynyt muun muassa valmennukseen, terveyden edistämiseen liikunnan avulla, liikuntahallintoon, johtamiseen ja liikuntapolitiikkaan, kertoo Kuosmanen.

Ennen ESLUun tuloa Kuosmanen työskenteli Suomen Olympiakomiteassa tasa-arvotyön ja urheilujohtamisen kouluttamisen parissa. Kuosmasen osaaminen tukee hyvin ESLUn tahtotilaa tukea seurojen elinvoimasuutta sekä myös ESLUn vastuullisuusohjelman edistämistä ja toteutumista.

– Uudessa tehtävässäni koen, että pääsen sopivassa suhteessa hyödyntämään aiempaa kokemustani sekä oppimaan uutta kansalaisjärjestökentästä. Hyvä seuratoiminta ja ihmisten hyvinvointi liikunnan ja urheilun parissa ovat minulle tärkeitä asioita, ja niiden eteen pääsen tekemään töitä ESLUssa, toteaa Kuosmanen.

Kuosmasen oma urheilijanpolku on kuljettanut häntä useiden joukkuepalloilulajien kautta amerikkalaisen jalkapallon pariin, ja pian käynnistyy 17. jenkkifutiskausi. Luottamustehtävissä hän on toiminut sekä urheiluseuroissa että lajilitossa.  

– Monimuotoinen seuratoiminta on rikkaus ja vapaaehtoisuus edelleen kantava voima. Ammattimaistuminen ja yhteiskunnan muutokset luovat yhdistystoimintaan uusia vaatimuksia ja myös tuen tarpeita. Näihin toivon voivani vastata yhdessä seurojen ja muiden seuratoiminnan kehittämisen parissa työskentelevien kanssa.  

Kuosmanen tukee, sparrailee ja kouluttaa seura- ja kuntatoimijoita myös englannin kielellä.

Lisätietoja: Sari Kuosmanen, seuratoiminnan kehittäjä, puh. 040 450 1950