Matka hyvään kuntoon -kampanja tarjoaa konkreettista tietoa ja tukea työyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Tavoitteena on kannustaa työyhteisöt matkalle kohti hyvinvoivaa ja tuloksellista työpaikkaa. Kampanja koostuu työyhteisöjen johdolle, esimiehille ja yrittäjille suunnatuista Tulosta kohti -tilaisuuksista sekä koko työyhteisölle suunnatusta Matka hyvään kuntoon -rekkakiertueesta.

Rekkakiertue liikkeellä eri puolilla Suomea

Matka hyvään kuntoon -rekkakiertue kiertää ympäri Suomea ja kannustaa kaikkia työyhteisöjä liikkumaan, arkiaktiivisuuteen ja terveellisiin ruokailutottumuksiin. Kiertueen aikana osallistujat pääsevät testauttamaan kuntonsa vaivattomasti arkivaatteissa ja hikoilematta.

Kuntotestit vievät palautteineen aikaa noin tunnin. Testitulokset kertovat fyysisestä kunnosta ja sen yhteydestä työkykyyn. Mittausten jälkeen osallistujille tarjotaan yhteenveto testituloksista sekä vinkkejä aktiivisuuden lisäämiseen ja terveellisiin ruokailutottumuksiin.

Työyhteisöillä on halutessaan mahdollisuus yritysraporttiin, jossa testitulokset esitetään anonyymisti ja työyhteisökohtaisesti.
 

Kehon kuntoindeksi -testit sisältävät

  • Polar-kuntotestin
  • Kehonkoostumusanalyysin
  • Puristusvoimamittauksen
  • Yhteenvedon tuloksista

Lisätietoja rekkakiertueesta ja Kehon kuntoindeksi -testeistä löydät täältä.

Rekkakiertueen ensimmäinen puolisko järjestettiin syksyllä 2016. Kiertue saavutti suursuosion ja ainoastaan pääkaupunkiseudulla järjestettyihin tapahtumiin osallistui 1891 työikäistä.
 

Tulosta kohti -tilaisuudet

Tulosta kohti -tilaisuudet tarjoilevat yrittäjille, johdolle ja esimiehille katsauksen työyhteisön hyvinvoinnin johtamiseen ja sen vaikutuksiin. Lisäksi tilaisuuksissa esitellään Matka hyvään kuntoon -rekan palvelut ja tarjotaan mahdollisuus kuntotestiaikojen ennakkovaraukseen.

Lisätietoja Tulosta kohti -tilaisuuksista löydät täältä.


Valtakunnallisen Matka hyvään kuntoon -kampanjan toteuttaa Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma yhteistyökumppaneidensa kanssa. Mukana kiertueella ja työhyvinvointitalkoissa ovat muun muassa eläkevakuutusyhtiöt Elo, Etera, Keva ja Mela, Työelämä 2020 -hanke sekä Liikunnan aluejärjestöt. Etelä-Suomen kiertueista vastaa Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry.