Porrastreeni

Porrastreeni tarjoaa ideoita ja vinkkejä porrasjuoksuharjoitteluun. Käytännönläheisessä ideaillassa tehdään erilaisten juoksu- ja kävelyharjoitteiden lisäksi erilaisia lihaskuntoliikkeitä. Ilta soveltuu kaikille aiheesta kiinnostuneille kuntotasosta riippumatta eikä osallistujalta vaadita aiempaa kokemusta portaissa harjoittelusta.

Porrastreeni on tehokasta ja se tuo mukavaa vaihtelua kuntoiluun. Portaissa harjoittelu vahvistaa ja kehittää erityisesti alavartalon lihaskuntoa sekä hapenottokykyä. Portaissa voi harjoitella joko kevyesti tai hyvinkin intensiivisesti ja siksi porrastreeni sopii kaikenkuntoisille.

Ideailta tarjoaa ideoita ja vinkkejä porrasjuoksuharjoitteluun. Lisäksi illan aikana käydään läpi lyhyesti turvallista juoksutekniikkaa sekä kokeillaan erilaisia tapoja harjoitella portaissa. Juoksu- ja kävelyharjoitteiden lisäksi yhdistämme harjoitteluun erilaisia lihaskuntoliikkeitä.

Kuntouttava nyrkkeily

Kuntouttava nyrkkeily -koulutuksessa kuntonyrkkeilyn peruselementit viedään osaksi kuntouttavaa terveysliikuntaa. Käytännönläheinen koulutus sopii henkilöille, jotka kaipaavat vinkkejä kuntouttavan liikunnan monipuolistamiseen, toimivat itse terveysliikunnan parissa tai haluavat vinkkejä omaan liikkumiseen.

Koulutuksessa opitaan kuntonyrkkeilyn peruslyönnit sekä niiden käyttö terveysliikunnan näkökulmasta. Koulutuksen aikana käydään läpi erilaisia vaihtoehtoja kuntouttavan nyrkkeilyn toteuttamiseen. Lyönnit tehdään ilman välineitä muun muassa yhdistettynä tuolijumppaan tai rauhalliseen liikkumiseen. Kuntouttavassa nyrkkeilyssä ei käytetä nyrkkeilyhanskoja vaan lyönnit tehdään ilmaan ilman varusteita. Koulutukseen osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta nyrkkeilystä tai ohjaamisesta.

Tervetuloa Liikuttajaksi

Haluatko vinkkejä itsesi ja lähipiirisi liikuttamiseen? Kaipaatko tietoa aikuisten kunto- ja terveysliikunnasta? Oletko kiinnostunut toimimaan ohjaajana aikuisliikkujien parissa?

Tervetuloa liikuttajaksi -koulutuksen sisältö on rakennettu aikuisliikkujien tarpeet huomioiden ja sen tavoitteena on rohkaista ja tukea osallistujia kannustamaan ja innostamaan muita liikkumaan. Koulutus tarjoaa perustietoa aikuisten kunto- ja terveysliikunnasta. Lisäksi se tarjoaa ideoita ja neuvoja aikuisliikunnan ohjaamiseen ja ohjauskerran suunnitteluun sekä vinkkejä ryhmän hallintaan.
 
Koulutuksen keskeiset teemat:

  • Aikuisten kunto- ja terveysliikunnan suositukset
  • Minä liikkujana ja muiden liikuttajana
  • Kannustava ja innostava ilmapiiri
  • Elämäntapojen muutosprosessi
  • Vinkkejä ohjaamiseen

+50 liikkujien ohjaajille: fyysisen suorituskyvyn ylläpito ja kehittäminen

Ikääntyvän toimintakyvyn ylläpitäminen vaatii oikeanlaista harjoittelua ja kehon kuormittamista. Millaisia fysiologisia muutoksia elimistössä tapahtuu ikääntymisen seurauksena ja miten hyvinvointia ja toimintakykyä voidaan ylläpitää liikunnan avulla? 50+ liikkujien ohjaajakoulutuksessa keskitytään yli 50-vuotiaiden liikkujien toimintakyvyn ylläpitoon ja fyysisten ominaisuuksien kehittämiseen.

Yli 50-vuotiaiden liikkujien ohjaajille ja valmentajille suunnattu koulutus tarjoaa kohdennettua tietoa ja vinkkejä sekä helposti toteutettavia malliharjoituksia voiman, tasapainon ja koordinaation ylläpitoon ja kehittämiseen. Koulutuksessa käydään läpi, mitä ohjaajan tulee huomioida keski-iän ylittäneiden harjoittelussa ja ohjauksessa sekä millaisia harjoituksia tulisi teettää ja kuinka usein. Koulutuksessa esiteltävät harjoitukset ovat sovellettavissa myös nuorempien harjoittelussa.

Liikuntaleikkejä treeneihin

Leikki ja liikunta kuuluvat saumattomasti yhteen eikä leikki ole vain lasten yksinoikeus. Liikuntaleikit saavat suun hymyyn, hien pintaan ja uusiakin taitoja oppii huomaamatta. Tästä koulutuksesta saat ideoita ja vinkkejä aikuisten liikuntaryhmille soveltuvista liikuntaleikeistä, joita voi hyödyntää osana lämmittelyjä ja koordinaation kehittämistä. Tule mukaan yhteen hauskimmista ohjaajakoulutuksistamme!

ESLU on koonnut kattavan koulutuksen aikuisten liikuntaryhmien lämmittelyihin ja koordinaation kehittämiseen soveltuvista liikuntaleikeistä. Koulutuksessa esiteltäviin leikkeihin kuuluu niin lapsuudesta tuttuja juoksuleikkejä kuin lihaskuntoa kehittävää pariakrobatiaa ja nassikkapainia sekä erilaisia tasapainohaasteita. Harjoitteita voi hyödyntää myös tutustumistuokioissa, sillä ne on rakennettu leikin ympärille ja tarjoavat liikunnan riemua.

Juoksu harjoittelun tukena

ESLU järjestää koulutusta juoksusta, sen tekniikasta ja harjoittelusta eri lajien ohjaajille. Koulutus tarjoaa tietoa juoksuharjoittelun periaatteista, kuormituksesta, varusteista, juoksutekniikasta sekä vammojen ennaltaehkäisystä.

Koulutus sopii eri liikuntalajien ohjaajille ja valmentajille, jotka haluavat kannustaa nuoria ja aikuisia omatoimisen liikkumisen pariin. Koulutus antaa myös vinkkejä siihen, kuinka tuoda juoksu osaksi oheisharjoittelua yli lajirajojen. Suosittelemme koulutusta myös Personal Trainereille, työpaikkojen liikuntavastaaville, kuntien liikuntaneuvojille ja muille juoksemisesta kiinnostuneille. Osallistuminen ei edellytä aiempia koulutuksia.

Kuntotestaus - alkukartoitus, seuranta ja motivointi

Kuntotestaus-koulutuskokonaisuus esittelee helposti toteutettavia ja kustannustehokkaita kuntotestejä viitearvoineen. Kaksiosaisessa koulutuskokonaisuudessa käydään läpi työikäisille suunnattuja toiminta- ja suorituskyvyn mittaamiseen soveltuvia kuntotestejä.

Kuntotestaus-koulutuskokonaisuudessa perehdytään työikäisten toiminta- ja suorituskyvyn mittaamiseen suunniteltuihin testeihin sekä teoriassa että käytännössä. Kaksiosaisessa koulutuskokonaisuudessa käydään läpi kymmenkunta erilaista ja vaativuudeltaan eri tasoista testiä ja osallistuja saa mukaansa myös testihin kuuluvat viitearvot. Koulutukseen on valittu isommallakin ryhmällä helposti toteutettavia ja kustannustehokkaita testejä, jotka ovat helposti toistettavia ja mahdollistavat näin testattavien kehityksen säännöllisen seurannan. Testien lisäksi osallistuja saa vinkkejä testattavien ominaisuuksien harjoitteluun.

Koulutus toteutetaan kahdessa osassa:

Osa 1: kestävyys, tasapaino ja kehonkoostumus
Osa 2: liikkuvuus, koordinaatio ja lihaskunto

Koulutus soveltuu aikuisliikkujien ohjaajille, valmentajille, liikuntaneuvojille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.
 

Ilmoittautumiset ja aikataulut löydät tapahtumakalenterista!