19.2.2021

Vantaan Voimisteluseurassa halutaan vahvasti edistää hyvää mieltä, laadukasta liikunnan iloa ja esteettisen kilpaurheilun elämyksiä. Miten seuran johtoajatus ”Liikutamme laadukkaasti hyvällä mielellä” näkyy seuran toiminnassa?

Vuonna 1976 perustetun Vantaan Voimisteluseuran toiminta jakaantuu harrasteliikuntaan ja kilpavoimisteluun. Seura tarjoaa monipuolisia harrastus- ja kilpailuelämyksiä koko elämänkaarelle. Toiminta-alueellaan seura on aktiivinen tapahtumanjärjestäjä, jolla on tällä hetkellä yli 3 000 jäsentä.

- ”Liikutamme laadukkaasti hyvällä mielellä” näkyy kaikessa toiminnassamme. Panostamme laatuun esimerkiksi Tähtiseura-työkalujen ja -materiaalien, kausisuunnitelmien ja ohjaajakoulutusten myötä. Sisäisissä koulutuksissa tuomme vahvasti esille hyvää mieltä, jota VVS-paitaa päällä kantavat vievät mukanaan tunneille. Johtoajatusta tuodaan jokaiseen tilanteeseen ja kohtaamiseen sekä toteutetaan kaikissa seuran linjauksissa, kertoo seuran harrasteliikuntapäällikkö Anu Louhivuori.

Ilo ja monipuolinen harrastaminen välittyy seuran toiminnasta

Harrasteliikunnassa seuran tavoitteena on tarjota terveyttä edistävä harrastus lapsuudesta alkaen sekä kannustaa liikunnallisen elämän ylläpitoon ja kunnon kohentamiseen. Liikuntatarjontaa on perusjumpista kehon ja mielen tasapainoa edesauttaviin liikuntatunteihin sekä perheen yhteisiin liikuntahetkiin.

Perheliikuntatoiminta on haluttu pitää ikärajattomana. Tämä mahdollistaa sen, että lapsi ja aikuinen voivat harrastaa mahdollisimman pitkään yhdessä. Tällä hetkellä seuralla pyörii kahdeksan perheliikuntaryhmää, joissa nuorimmat osallistujat ovat alle vuoden ikäisiä. Isommat lapset nauttivat vanhempiensa kanssa vauhdikkaammasta liikunnasta muun muassa parkourin ja akrobatian parissa.

- Noin kolme kautta sitten panostimme omaan saliin, jota on ehditty jo laajentaa. Tämä antaa mahdollisuuden järjestää lähikoulujen ja päiväkotien lapsille ja nuorille tutustumiskäyntejä. Vaikka kouluissa on hyvät olosuhteet, on ollut ilo huomata, kuinka vanhemmatkin lapset innostuvat päästessään saliimme. Harrastustoiminnassa meille on tärkeää, että toimintamme on edullista ja pystymme järjestämään myös matalan kynnyksen toimintaa. Erityislapsille meille on omat ryhmät, joissa pääsee nauttimaan liikunnasta, kertoo Louhivuori.

VVS viettää 45-vuotisjuhlavuottaan ja juhlavuoden kunniaksi seura tarjoaa 45 temppistuntia paikallisille kouluille ja päiväkodeille. Tähän toimintaan seura aikoo käyttää myös palkintorahansa. Louhivuoren tarinoinnista on kuultavissa, että liikunnan jakamisen ilo on koko seuran tavoitteena.

- Teemme yhteistyötä myös paikallisten seurojen kanssa muun muassa järjestämällä oheisharjoittelua jalkapallo-, jääkiekko- ja taitoluisteluseuroille. Tämä on aihe, jossa haluaisimme olla vielä vahvemmin mukana. Lisäksi olemme yhteistyökumppanina toteuttamassa Harrastamisen Suomen mallia Vantaan kaupungin kanssa, toteaa Louhivuori.

Tunnustus lämmitti seuratoimijoiden mieltä

Louhivuoren puheesta kuuluu Tähtiseurakriteerien täyttyminen: ilo, innostus, ilmapiiri ja hyvä henki, monipuolinen harrastaminen, yhteistyö sekä matalat kustannukset.

- Ainahan on hyvä ja kiva fiilis saada tunnustusta tehdystä työstä. Olemme tehneet pitkäjänteisesti työtä lasten monipuolisen liikunnan eteen. Hienoa, että tämä huomataan. Olemme itsekin mielestämme onnistuneet työssämme hyvin, riemuitsee Louhivuori.

Olympiakomitea ja Gasum palkitsevat esimerkillisellä tavalla lasten ja nuorten liikuntaa ja urheilua edistäviä Tähtiseuroja. Vuoden Tähtiseura -palkinnon lisäksi jaetaan 1 000 euron alueellisia kannustuspalkintoja. Palkitsemisella halutaan edistää jokaisen lapsen mahdollisuutta harrastaa monipuolisesti ja nostaa esille arvokasta työtä, jota suomalaisissa urheiluseuroissa tehdään.

ESLU onnittelee hyvästä työstä ja ansaitusta tunnustuksesta!

Juttu on julkaistu aiemmin ESLUn Etelätuulessa 2/2021.

Kuvat: Emma Dubb