16.2.2018

Toukokuussa vietetään koko Suomen yhteistä liikuntapäivää. Unelmien liikuntapäivä 10.5. ajoittuu vuonna 2018 helatorstaille. Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua! Suomi täyttyy iloisista ja yhdessä järjestetyistä liikunnan hetkistä.

Lähde mukaan perheesi, urheiluseurasi, yhdistyksesi, työpaikkasi tai vaikkapa ystäviesi kanssa rakentamaan liikkumisen liputuspäivää Suomen suurimmaksi liikkumisen tapahtumaksi. Kerää ihmisiä ympärillesi, pohtikaa omia liikkumisen unelmianne ja ideoikaa, miten toteutatte niitä yhteisenä liikkumisen juhlapäivänä. Voitte kokeilla uutta lajia, harrastaa pihapelejä, pitää kävelykokouksen, tutustua lähiluontoon – kaikki ideat ovat hyviä!
 

Tapahtumakalenteri julkaistaan maaliskuussa

Maaliskuun alussa julkaistaan kaikki tapahtumat kokoava tapahtumakalenteri, jonne pääsee ilmoittamaan sekä kaikille avoimia että vain omalle porukalle tarkoitettuja tapahtumia. Ihan kaikki tapahtumat – suuret ja pienet, avoimet ja suljetut – kannattaa ilmoittaa! Näin olemme yhdessä tekemässä Suomen suurinta liikuntatapahtumaa, joka näkyy ja kuuluu isosti myös mediassa.
 

Etkot 9.5. pyhänä kiinni oleville paikoille

Kouluja, päiväkoteja ja muita pyhänä kiinniolevia paikkoja rohkaistaan järjestämään ETKOT 9.5.! Juhlikaa liikkumisen juhlapäivää jo keskiviikkona, ja innostakaa lapsia sekä nuoria tai työporukoitanne liikkumaan seuraavana päivänä yhdessä lisää!
 


Lisätietoja löydät osoitteista:
www.olympiakomitea.fi/aktiivinen-arki/unelmien-liikuntapaiva/
www.unelmatliikkeelle.fi


Unelmien liikuntapäivä on toteutettu jo kahtena vuonna. Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusia tapoja liikkua. Vuonna 2017 Unelmienliikuntapäivä.fi-karttapalveluun kirjattuja tapahtumia oli kaikkiaan 1300, jonka lisäksi päivä innosti monia liikkumaan myös tapahtumien ulkopuolella. Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää. Päivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot.