Tietoa henkilöstöliikunnasta

Henkilöstöliikunnan asema Suomessa on vahva. Suurin osa työpaikoista tukee henkilöstönsä liikkumista, keskimäärin 266 eurolla henkeä kohden. Olympiakomitean Henkilöstöliikuntabarometrin mukaan henkilöstöliikuntaan käytetään vuosittain noin 400 miljoonaa euroa. Tästä huolimatta 39 %:ssa työpaikkoja henkilöstöliikunnan vaikuttavuutta ja kohdentuvuutta ei seurata mitenkään.

Keskeisimmät henkilöstöliikunnan tukemisen perusteet:

  • Työkyvyn- ja vireen ylläpito
  • Työhyvinvoinnin parantaminen
  • Yleisen terveydentilan edistäminen


Henkilöstöliikunnan vuosittaiset investoinnit ovat Suomessa noin 400 miljoonaa euroa. Kymmenessä vuodessa keskimääräinen tuki henkeä kohden on kasvanut 143 eurosta 266 euroon.
 

Olosuhteet hyvällä mallilla – kannustusta tarvitaan lisää

Taloudellisen tuen lisäksi työyhteisöissä kiinnitetään huomiota olosuhteisiin, kuten esimerkiksi työmatkaliikkumisen edellytyksiä parantaviin suihku- (91 %) ja pukuhuonetiloihin (90 %) ja polkupyörien säilytyspaikkoihin (85 %). Myös istumisen vähentämiseksi on tehty toimenpiteitä, hankittu esimerkiksi säädettäviä työpöytiä ja monipuolistettu taukotiloja (88 %). Barometrin mukaan työpäivän aikaista liikkeen lisäämistä edistäviä taukoliikunnan välineitä tarjoaa yli puolet työpaikoista (52 %), mutta vain 14 %:lla on tarjolla säännöllistä taukoliikuntaa.

Työyhteisön toimintatavoilla on todennäköisesti oletettua suurempi merkitys myös vähemmän liikkuvien mukaan houkuttelussa. Joka neljäs palkansaaja vastaa innostuvansa tai aktivoituvansa työkaverien vaikutuksesta, yhtä moni työpaikkojen liikuntaporukoiden ja -kerhojen ansiosta.
 

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailu

Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailulla halutaan korostaa liikunnan merkitystä Suomen taloudelle ja kansanterveydelle. Kilpailuun osallistuvat työpaikat saavat Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoituksesta työkaluja henkilöstön aktivoimiseen ja liikuntaohjelman systemaattiseen kehittämiseen. Voittaja palkitaan Urheilugaalassa. Lisätietoja löydät täältä.
 

Lähde: Henkilöstöliikuntabarometri